FİNANS Haber Girişi : 03 Haziran 2016 10:25

Yüksek faiz yatırımı baltalıyor

Yüksek faiz yatırımı baltalıyor
Afrika turu kapsamında Kenya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faiz oranlarını eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç Doğu Afrika ülkesini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı Kenya'da, DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-Kenya İş Forumu'na katıldı. Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan, iki ülke ve halkları arasında her geçen gün güçlenen dostluk ile iş birliği ilişkilerinin hakettiği düzeye ulaşmasını istediklerini söyledi.

TOKİ MODELİNİ ÖNERDİ
Türkiye ve Kenya arasında 5 yıl önce 75 milyon dolar olan ticaret hacminin bugün 144 milyon dolara çıktığını belirten Erdoğan, bunu yeterli bulmadıklarını, yoğun bir çalışmayla ticaret hacminde 1 milyar dolar hedefinin yakalanması gerektiğini söyledi. Yenişafak'ın haberine göre; TOKİ'nin 13 yılda 680 bin konut inşa ettiğini en alt gelir grubundan üst gelir grubuna kadar hepsine yönelik konutlar yapıldığını aktaran Erdoğan Kenya'da da kentsel dönüşüm, değişimin yapılacağı yerlerle ilgili bu tekniğin kullanılabileceğini söyledi.

BÖYLE YATIRIM YAPILMAZ
Konuşmasında Türkiye'deki yüksek faiz oranlarını da eleştiren Erdoğan, "Türkiye'de konuştun ama burada da konuşuyorsun demeyin, nedir o, ben yüksek faizin karşısındayım. Çünkü yüksek faiz yatırımcıyı kaçırıyor. Yüksek faizle nasıl yatırım yapacak? Yüksek faiz olursa yatırım olmayacak, yatırım olmayınca istihdam olmayacak, istihdam olmadığı zaman netice olmayacak, büyüme olmayacak. Bunlar olmayınca da rekabet olmayacak. Nasıl gireceksin uluslararası rekabete? Şimdi bizde bakıyorsunuz yüzde 17 faiz var. Amerika'ya bakıyorsun 0,50, Japonya'ya bakıyorsun eksi. Onlarda niye öyle de bizde böyle. Ama şimdi bizde yavaş yavaş bir şeyler olmaya başladı" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.