GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2016 10:14

Taşkesenlioğlu: "Alman Meclisi Tarihi Bir Hata Yaptı"

Taşkesenlioğlu:
Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onaylamasına bir tepki de AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu'ndan geldi.
Federal Meclis'in saptırılan gerçeklere inanmasını 'Tarihi hata' olarak değerlendiren Taşkesenlioğlu, "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler bu durumdan ötürü etkilenebilir" dedi.
Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onaylamasının ardından AK Parti Grubu hemen harekete geçti. Grubun Alman Parlamentosu'nun kararına karşı ortak bildiri yayımlanması için TBMM'ye teklif vermesi beklenirken, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, onaylanan tasarıya tepki gösterdi. Tasarının sembolik bir anlam taşımasına rağmen, Alman Parlamentosu'nun aldığı kararın kabul edilemeyeceğini kaydeden Taşkesenlioğlu, "Tarihi gerçekler ortadadır. Bizim tarihimizde yüzümüzü kızartacak hiçbir olay yoktur ve olmamıştır. Bugün hala Erzurum ve komşu vilayetlerde açılmayı bekleyen onlarca toplu mezar bulunuyor. Öyle ki bu konu siyasetçilerin değil, tarihçilerin ilgilenmesi gereken bir durumdur. Diasporanın saptırmaya çalıştığı bu gerçeklere Federal Meclis'in inanması tarihi bir hatadır. Mesnetsiz iddialarla hazırlanan yok hükmündeki bu tasarının kabul edilmesi Türkiye-Almanya ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyecektir. Herkes bilmelidir ki Türkiye bu konuda da gereğini yapacaktır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.