Erzurum’da yıllarca zor şartlar altında görev yapan gaziler, bu kez örnek bir dayanışma çalışmasıyla gündeme geldi. Erzurum Kalesi’nin arkasında, Kurşunlu Camii yanında bulunan tarihi bina, 2017 yılında Mehmet Sekmen’in girişimleriyle Büyükşehir Belediye Meclis kararı doğrultusunda restore edilerek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi hizmetine sunuldu.
2017 yılından bu yana Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından üç kez çatı değişimi yapılan binanın çatı yalıtımı ise Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar tarafından gerçekleştirildi. Tarihi yapının eksik kalan bölümleri için ise gaziler ve şehit aileleri kendi imkanlarını seferber etti. Bahçe düzenlemesi, bahçe içerisinde bulunan kamelya ve ocak yapımı gibi çalışmalar gaziler tarafından karşılanarak tamamlandı. Dernek üyeleri, binayı şehit aileleri ve gazilere yakışır bir mekan haline getirmek amacıyla gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, emeği geçen gazileri iş yerlerinde ziyaret ederek plaket takdim etti. Akgül, gazilerin maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, “Yönetim Kurulu olarak emeklerinin karşılığında teşekkür edip onurlandırmak için karar aldık. Bu davranışın diğer ailelerimize de örnek olmasını istiyorum. Çünkü dernek bizim ortak mekanımız. Buraya ne yapsak azdır. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. İmkanlarımız ölçüsünde derneği şehit aileleri ve gazilere yaraşır hale getirip hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca Türkiye’de bulunan dernekler arasında en iyisi olmak istiyoruz” dedi.
Yıllarca cephede fedakârlık gösteren gazilerin, sivil hayatta da aynı dayanışma ruhunu sürdürmesi takdir toplarken, Erzurum’daki bu çalışma yerel yönetim ve gazilerin iş birliğiyle hayata geçirilen anlamlı bir birliktelik olarak öne çıktı

