ERZURUM
Yayınlanma : 13 Ağustos 2026 18:54
Düzenleme : 13 Ağustos 2026 18:57

DHA Erzurum Tekin'e emanet

DHA Erzurum Tekin'e emanet
Demirören Haber Ajansı (DHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine, 36 yıllık deneyimli gazeteci Salih Tekin asaleten atandı. Turgay İpek’in emekliliğinin ardından yaklaşık bir yıldır vekâleten görev yapan Tekin, artık görevini asaleten sürdürecek.

Demirören Haber Ajansı (DHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine, yaklaşık 36 yıllık meslek deneyimine sahip gazeteci Salih Tekin asaleten atandı. Turgay İpek’in emekliye ayrılmasının ardından yaklaşık bir yıldır görevi vekaleten yürüten Tekin, yeni görevine asaleten getirildi.

Gazetecilik mesleğine Milletin Sesi Gazetesi’nde başlayan Salih Tekin, daha sonra Erzurum Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) muhabir olarak görev yaptı. Meslek hayatı boyunca İHA Erzincan Temsilciliği ile Şanlıurfa ve Gaziantep Bölge Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Tekin, uzun yıllar sonra İHA Bölge Müdürü olarak Erzurum’a döndü.

'HABERİN A TAKIMI'NDA YER ALDI

Tekin, daha sonra 'Haberin A Takımı' sloganıyla yayın hayatına başlayan Pusula Gazetesi’nin kuruluşunda da görev aldı. Mesleki kariyerini sürdüren Tekin, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. DHA’da muhabir olarak görev yapan Tekin, deneyimini genç gazetecilerle paylaşmayı da sürdürdü.

Üniversitede öğrenim gördüğü dönemde edindiği bilgi ve tecrübeleri öğrenciler ve akademisyenlerle paylaşan Tekin, özellikle gazetecilik alanında öğrencilere yol göstererek birçok genç için rol model oldu.

ÇOK SAYIDA ÖDÜLÜ BULUNUYOR

Meslek hayatı boyunca çok sayıda başarı ödülüne layık görülen ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Salih Tekin, gazetecilikteki deneyimiyle Erzurum basınının önemli isimleri arasında yer alıyor.

DHA’nın yapılanması kapsamında yaklaşık bir yıldır vekaleten yürüttüğü Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine asaleten atanan evli ve 2 çocuk babası Tekin’in yeni görevi, Erzurum basın camiasında da memnuniyetle karşılandı.