SİYASET Haber Girişi : 22 Şubat 2015 12:19

ANKARA'DAN "ŞAH OPERASYONU"

ANKARA'DAN
Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Karakolu'na nakil operasyonu düzenlendi.

ERZURUM(Haberal25) : Suruç'tan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na geçen ve IŞİD'in kısa bir süre önce terk ettiği Kobani üzerinden Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Halep'in Karakozak köyüne doğru hareketlenen yaklaşık 40 zırhlı aracın bulunduğu Türk Zırhlı Birlikleri'ne Diyarbakır 2. Hava Taktik Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçakları da destek verdi.

ANKARA'DAN "ŞAH OPERASYONU" TALİMATI

Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, türbenin güvenliğini sağlamak üzere yapılan "Şah Operasyonunu" Ankara'dan gelen talimatla başladı. Başbakanlık Koordinasyonu'nda, Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından hazırlanan harekat planı uygulandı.Ankara'nın, Şah Operasyonu'nun hazırlıklarına, artan IŞİD tehlikesine karşı 3 ay önce hız verdiği öğrenildi. Hazırlığı çok gizli yürütülen operasyonda zırhlı birliklerin yanı sıra Hava ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarından seçilen özel birlikler yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.