SAĞLIK Haber Girişi : 18 Eylül 2015 16:26

Yanık tedavisinde uygulanabilecek bitkisel çözümler

Yanık tedavisinde uygulanabilecek bitkisel çözümler
Birinci derece yanık tedavisinde, Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin bu bitkisel çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

sıcak su yanıkları, ateşle temas, güneş yanıkları, kimyasal maddeden kaynaklanan yanıklar ve elektrik çarpması gibi pek çok farklı sebepten dolayı oluşabilir. Isıya maruz kalma süresine göre de birinci, ikinci ve üçüncü derece yanık şeklinde sınıflandırılır. En ölümcül sonuçlar doğuran 3. derece yanıklarda ısıya daha fazla maruz kalındığı için mutlaka hastanede tedavi edilmesi gerekir. Bu tür yanıklarda deri kurur ve köseleşir, ya simsiyah olur ya da çok beyazdır. Yanık çok derindir fakat acısı daha azdır, çünkü 3. derecedeki yanıklarda sinir uçları ölür ve ağrı hissedilmez.

Yanık tedavisinde alınacak ilk önlem çok önemlidir

Alev ve çok sıcak sıvıya maruz kalındığında oluşan 2. derece yanıklar, 1. derece yanıklardan biraz daha derin olan yanıklardır ve çok ağrı verir. Bu tür yanıklarda su toplanır, bir uzmana gitmekte fayda vardır. 1. derece yanıklar ise, daha çok denizde uzun süre kalanların güneşten etkilenmesi sonucu oluşur. Buna sıcak su ve buharıyla gaz patlamaları da sebebiyet verebilir. Ağrı yapar, kızarır ve cildi kurutur. İyileşmesi fazla uzun sürmez ama tedavi için bazı önlemler alınması gerekmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki yanık tedavisinde uygulanabilecek bitkisel çözümler öneriyor.

Yanık tedavisinde uygulanabilecek bitkisel çözümler

- Yanık tedavisinde böğürtlen yaprakları toz haline getirilip, yanık yerin üstüne serpilebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.