GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ağustos 2015 13:48

Yakutiye Spor Boks Kursundan Türkiye Şampiyonasına iki aday

Yakutiye Spor Boks Kursundan Türkiye Şampiyonasına iki aday
Yakutiye Yaz Spor Okulları hedeflerine ulaşıyor.
ERZURUM(HABERAL25)Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un öğrencilere karne hediyesi olarak sunduğu, aynı zamanda yetenekli öğrencilerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak, geleceğin başarılı sporcularına altyapı çalışmalarını vermek amacıyla açılan Yakutiye Yaz Spor Okulları hedeflerine ulaşıyor. Yakutiye Belediyesi'nin 6-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği Yaz Spor Okulları boks kursunda eğitimini tamamlayan iki yetenekli kursiyer öğrenci Türkiye Şampiyonasına katılacak.
Geçtiğimiz dönemde Yakutiye Yaz Spor Okullarına katılan ve daha sonra Yakutiye Spor Boks Kursunda altyapı ve temel eğitimlerini tamamlayan iki öğrenci önümüzdeki günlerde Yakutiye'yi temsil edecek. Adıyaman'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılacak öğrencilere yürüme, savunma gibi temel tekniklerin yanı sıra spor ahlakını aşılamaya çalıştıklarını belirten Yakutiye Spor Boks Kursu Antrenörü Cuma Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Spor yapan çocukların, gençlerin topluma daha faydalı olacağından hiç şüphemiz yok. Bundan dolayı spora ve sporcuya verdiği önem ve maddi manevi destek için Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ediyorum".
Yakutiye Yaz Spor Okullarına çocuklarını gönderen velilerden Serhat Solak ve Murat Çelik "ulaşım, malzeme gibi tüm masrafların Yakutiye Belediyesi tarafından karşılandığı kurslar için Başkan Korkut'a "Onun sayesinde çocuklarımız kötü ortamlar yerine, böylesine güzel bir ortamda spor eğitimi alıyor, bu bizlere sunulmuş fırsat, imkandır, birçok ailenin bu imkanı sağlayacak gücü yok tüm bunlar için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Türkiye Şampiyonasına katılacak öğrencilere hem tecrübe edinmeleri hem de eksiklerini görmeleri açısından büyük bir fırsat olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut: "Sporcularımızla gurur duyuyor, onlara güveniyorum, onlara müsabakalarda başarılar diliyorum. Bundan sonra amacımız daha fazla sayıda sporcu yetiştirmek olacaktır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.