ERZURUM Haber Girişi : 17 Şubat 2024 16:35

Vali Çiftçi, Tortum’da

Vali Çiftçi, Tortum’da
Vali Çiftçi, Tortum’da

Haberal25-Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ilçe ziyaretleri kapsamında bu haftaki durağı kelime anlamına göre “bağlık, bahçelik” anlamına gelen, Tortum ilçesi oldu.

 

Tortum’da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Çiftçi, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

 

Daha sonra Tortum Belediyesi’ne geçen Vali Çiftçi, Belediye Başkanı Muammer Yiğider ve belediye personeli tarafından karşılandı. Başkan Yiğider’den ilçede yürütülen çalışmalar ve yaz sezonunda planlanan projelerin genel durumunu dinleyen Vali Çiftçi, ardından ilçe programına devam etti.

 

Genç Hafızla koyu sohbet

 

Vali Mustafa Çiftçi’nin bir sonraki ziyaret durağı ise Niyazi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu oldu. Kur’an-ı Kerim’i ezbere okuma yarışmasında Türkiye birinciliği derecesine sahip olan 7. Sınıf öğrencisi Hafız Alim Alacalı ile Vali Çiftçi’nin hoş sohbeti yüzleri güldürdü.

 

Ortaokul öğrencisi Alim Alacalı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Çiftçi, genç hafızın okuduğu ayetlerin meallerini sordu. Vali’nin sorusuna cevap verirken heyecanlanan genç hafızın imdadına yine Vali Çiftçi yetişti. Bu anlar ziyarete renk kattı.

 

İlçenin asayişi hakkında bilgi aldı

 

Erzurum’un kuzeyinde yer alan ve ana yollar güzergâhında şirin bir ilçe olan Tortum ziyareti kapsamında Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne de gitmeyi ihmal etmedi. Doğu’yu kuzey ilçelerine ve Karadeniz’e bağlayan önemli bir geçiş noktasında bulunan ilçenin asayişi ve genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Esnaf ve hasta ziyaretinde bulundu

 

Vali Mustafa Çiftçi, Tortum’da da esnaf ziyareti yaparak kahvede oturup, vatandaş ve esnafla kıtlama çay eşliğinde sohbet etti. Ekonominin bel kemiği esnafımıza hayırlı işler dileklerinde bulunan Vali Çiftçi, dükkânları tek tek dolaşarak, halkın ve esnafın taleplerini dinledi.

 

Vali Çiftçi, son olarak 96 yaşındaki Fatma Sayın’ı evinde ziyaret ederek, geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Valimiz Sayın Çiftçi, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.


 

Vali Çiftçi, Tortum’da

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.