SPOR Haber Girişi : 16 Mart 2015 23:10

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARI KUPA VE MADALYA TÖRENİYLE SONA ERDİ

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARI KUPA VE MADALYA TÖRENİYLE SONA ERDİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenenÜniversitelerarası Spor Ligi (ÜNİLİG) Kış Spor Oyunları, yapılan ödül ve madalya töreniyle sona erdi.

ERZURUM (HABERAL25)Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenenÜniversitelerarası Spor Ligi (ÜNİLİG)  Kış Spor Oyunları, yapılan ödül ve madalya töreniyle sona erdi.

İlk kez 2011 yılında Uluslararası UNIVERSIADE 2011 Oyunları'nı düzenleyen Erzurum, bu alanda ülkemizde bir ilki gerçekleştirmişti. Aynı organizasyonun ulusal düzeyde olanını, ÜNİLİG Kış Oyunları adıyla, Erzurum'da ki kış sporları tesislerinde, toplam 37 üniversitenin katılımıyla, buz hokeyi, curling, kayaklı koşu, alp disiplini ve snowboard branşlarında, 483 oyuncu ile gerçekleştiren Erzurum, bu alanda da yine bir ilke imza attı.

3000'lik Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara ve oyunculara kupa, madalya ve plaketleri verildi. Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Federasyonlarımızla birlikte, Erzurum'u kış sporlarının merkezi haline getirme hedeflerinden bahseden Başkanvekili Tavlaşoğlu, bu organizasyonun Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla geleneksel hale gelmesini arzu ettiklerini, gelecek yıllarda da aynı misafirperverlikte, katılan üniversiteleri ve sporcuları ağırlayacaklarını söyledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de yaptığı konuşmada, destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci'ye ve organizasyonda emeği geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, Bakanlık, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Federasyon yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Federasyonu Başkanı Tamer, Kış Spor Oyunları'nın branş ve katılım sayısının arttırılıp, gelecek yıllarda da düzenlenmesi için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

2019 EYOF organizasyona kadar bu ve benzeri spor etkinlikleriyle adından söz ettirmeyi planlayan Erzurum, Başkan Mehmet Sekmen'in "Erzurum, Sporda Dünya Şehri Olacak" hedefine adım adım yaklaşıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.