DÜNYA Haber Girişi : 11 Şubat 2015 13:55

TÜRKLER KARŞISINDA OTURARAK KONUŞMAM

TÜRKLER KARŞISINDA OTURARAK KONUŞMAM
TÜRKLER KARŞISINDA OTURARAK KONUŞMAM

ERZURUM HABERAL25 :iki dönem, toplam 8 yıl süren cumhurbaşkanlığı sürecinin ardından medya ile arasına kalın duvarlar ören Ahmedinejad, siyaset konuşmamak şartıylaTRT'nin röportaj talebine olumlu yanıt verdi.

Bölgesinin iki büyük gücü olan Türkiye ve İran'ın el ele vermesi gerektiğinin altını çizen Ahmedinejad, İslam ülkeleri arasına nifak sokulmaya çalışıldığını, bu tuzağa düşülmemesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRK MİLLETİ KARŞISINDA OTURARAK KONUŞAMAM"

"Türk milletine saygım çok büyük, oturarak onlara seslenemem" diyerek özel röportaj olmasına rağmen ayakta konuşmayı tercih eden Ahmedinejad, "siyaset konuşmayacağım"demişti ama yine de satır aralarında önemli mesajlar verdi.

Ahmedinejad, "Türkler yüce bir millettir, çok onurlu bir millettir, özgürlük ve adalet isteyen ve bunların mücadelesini veren bir millettir. Türkler, asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yaptı. Ben, bölgesinin iki büyük gücü Türkiye ile İran'ın el ele vermesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye, çok hızlı gelişen bir ülke. İki ülkenin de nüfusu yaklaşık 80 milyon ve son derece genç. İran, dünyanın en zengin doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip. İslam dünyasının bu iki büyük milleti el ele verirse neler başarılmaz ki, ortak otomobiller ve uçaklar üretebilir, bütün İslam aleminin refahına katkıda bulunabiliriz" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.