TÜRKİYE Haber Girişi : 08 Nisan 2016 10:34

Türk bilim insanları Antarktika'da

Türk bilim insanları Antarktika'da
Dün MKE müdürününün projesini satmaya çalışırken yakalanmasıyla gündeme gelen MPT 76, dünyanın en iyi piyade tüfeği olarak biliniyor.
Arjantin'in en güneyi, aynı zamanda da kıtaya en yakın limanlardan biri olan Ushuaia'dan gemi ile yola çıkan Türk bilim ekibi, dünyanın en zorlu yollarından biri olarak görülen Drake Boğazı'nı aştı.

3 GÜN SONRA ANTARKTİKA KITASINA ÇIKTILAR
Ekibi taşıyan gemi, 600 deniz mili (bin 100 kilometre) mesafeyi kat etti ve 3 günlük yolculuğun ardından Antarktika kıtasında yarımadaya çıktı. Ekip, Ukrayna ile yapılan ortak "Bilim Seferi" çerçevesinde Ukrayna'ya ait "Vernadsky Araştırma İstasyonu" na geçti. İstasyonda Ukrayna'nın yanı sıra Türk bayrağı da dalgalanmaya başladı.
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, ABD'de silah fabrikası bulunan Türk iş adamı K.K.'ye MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.