GÜNDEM Haber Girişi : 20 Şubat 2015 12:03

TÜREL'DEN BİRA FESTİVALİNİ SORAN LİSELİYE HAYAT DERSİ

TÜREL'DEN BİRA FESTİVALİNİ SORAN LİSELİYE HAYAT DERSİ
Liselilerle bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e bir kız öğrenci, önceki dönem düzenlenen bira festivalini neden iptal ettiğini sordu.

ERZURUM(HABERAL25) ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl MİLL İEĞİTİM Müdürlüğü ortak projesi değerler eğitimi kapsamında hazırlanan "Gençlerle Buluşuyoruz" projesinin ilk durağı Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi oldu.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eşi Ebru Türel ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda Başkan Türel, öğrencilere tavsiyelerde bulunup öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilere işini severek yaptığını ifade eden Başkan Türel, öğrencilere de severek çok çalışmalarını tembihledi.

OKTOBERFEST'İ NEDEN KALDIRDINIZ SORUSU

Türel, öğrencilere sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durmaları yönünde uyarıda bulunarken sözleri 10'uncu sınıf öğrencisi Tuana Sapmaz'ın bir sorusu ile kesildi.

Sapmaz, önceki dönem göre yapan  CHPLİ VEKİL  başkanlık döneminde 3 yıl üst üste düzenlenen bira festivali Oktoberfest'i neden kaldırdığını sordu. Festivale gittiğini ve çok eğlendiğini ama kaldırılmasına anlam veremediğini belirten kız öğrenciye Türel şu yanıtı verdi:


"BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAYAYIM DAHA İYİ"

"Sen gitme diye kaldırdık. Bizler bu ülkeyi yasa ve yönetmelikle yönetmeliyiz. Sizler oralarda bulunmayın diye bu festivali iptal ettik. İçki içmeyin. Biz sizin iyiliğiniz için içmeyin diyoruz. Uyuşturucu da bunun içinde. Uyuşturucunun sonu ölüm. İçki uyuşturucunun, uyuşturucu ölümün basamağı. Orada bir kereliğine denediğin şey, ölümüne neden olabilir. Ben en doğru yaptığım işlerden birisi olarak görüyorum bunu. Allah korusun Tuanacığım, o festivalde birisi sana bir kereden bir şey olmaz deseydi ve seni kötü bir alışkanlığa itseydi, ben bu belediye başkanlığını yapmayayım daha iyi. Bizler size 'bira festivaline gidin' demiyoruz. Kütüphaneye gidin, spor salonlarına gidin başka yerlerde harcayın enerjinizi. Kötü alışkanlık kazandırmaya çalışan arkadaşlarınızdan uzak durun. Oktoberfest bir bağ bozumu festivalidir. Bağ bozumunun ardından ücretsiz bira dağıtılır ve bira reklamı yapılır. Almanların çok güzel festivalleri vardır. Bak bizim Yörük festivalimiz var. Almanya'da bunu yapacağız. Onlar da gelsin burada başka bir festival yapsın. Ama bira festivaline hayır diyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.