GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 10:35

Tükenişin resmidir

Tükenişin resmidir
25 teröristin önceki gün teslim olduğu Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10'u kadın, 42 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.
PKK'nın sözde direniş ve öz yönetim hayalleri Nusaybin'de hezimetle sonuçlandı. 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından her gün darbe üstüne darbe alan teröristler bir bir teslim oluyor. İlçede önceki gün 25 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırdı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK'lı daha güvenlik güçlerine teslim oldu. 10'u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. İlçede PKK'nın hayallerinin suya düştüğünü ifade eden askeri kaynaklar, "Özyönetim hayalleri ile sivil halka ve bölgenin gençlerine yaptıkları zulüm nihayet bir yerde daha sona gelmiş gibi görünmektedir. Şehir ve ilçelerde, sivillerin hayat alanlarında direniş ve zafer bekleyen bölücü örgüt, her bölgede hezimete uğramıştır. Bundan sonraki yeni girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. 
KÖPEK GİBİ PİŞMANIM
Nusaybin'de teslim olduktan sonra ifade veren PKK'lılar ise, örgüt içindeki durumu şöyle anlattı: Özyönetimden bahsettiler. Bizi yarı yolda bıraktılar. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'ne sığındık. Köpek gibi pişmanım. Gençler bu şerefsizlerin yanına yaklaşmasın... Biz kandırıldık onlar kandırılmasın. Örgütte herkes birbirini öldürüyor. Yeter artık!
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre ilçede kırsaldan gelmiş olan 25-30'u kadın yaklaşık 130 PKK'lı teröristin olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların bölgede halen bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK'lı teslim olanlara insanca muamelesini gören ve buna rağmen teslim olmayı seçmeyen 5 PKK'lı terörist ise mezarlık bölgesine doğru kaçarken dün etkisiz hale getirildi. Ayrıca ABD'de yayın yapan New York Times, hafta sonu eki için 'Hendeklerin arkasında' başlığıyla bir dosya haberi kapak yaptı. Haberde, "9 aylık çatışmaların ardından özellikle orta sınıf Kürt vatandaşların çoğu PKK'nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşünüyor" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.