TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Şubat 2016 17:39

Teröristler için çember daraldı! 192'si öldürüldü

Teröristler için çember daraldı! 192'si öldürüldü
Cizre'den sonra Sur da teröristlerden temizlenmek üzere. Çemberi iyice daraldı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlarda sona yaklaşıldı.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında yürütülen operasyonlara asker ve geçici köy korucuları da destek veriyor.

Labirenti andıran yapılaşması, dar sokak ve caddeleri nedeniyle teröristlerin kaçışını kolaylaştıran yapıya sahip ilçede 77 gündür süren operasyonlarda, örgüt mensuplarıyla sık sık sıcak temas sağlanıyor.
192 terörist etkisiz hale getirildi

Şu ana kadar 192 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çemberi daraltan güvenlik güçlerince örgüt mensupları, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi.

Teröristler ilçede barınma ve mevzi amaçlı kullandıkları, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu çok sayıda ev, cami ve kiliseyi kullanılamaz hale getirdi, terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle 4 bin 500'ü aşkın kişi, evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.