GÜNDEM Haber Girişi : 22 Şubat 2016 12:29

Suriyeliler: Bize bir tek Erdoğan sahip çıktı

Suriyeliler: Bize bir tek Erdoğan sahip çıktı
Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 125 Suriyeli, kendilerine bir tek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahip çıktığını söyledi.
Rusya'nın Suriye'de Halep kentine yönelik hava saldırıları sonrası Hatay'ın Kırıkhan ilçesine sığınan 35'i çocuk 125 Suriyeli, Menderes mahallesi mezarlığının yanı başında kurulan çadırlarda yaşıyor.

"BİR TEK ERDOĞAN BİZE SAHİP ÇIKTI"
Taşlardan derme çatma kurdukları ocaklarla ekmek pişiren Suriyeliler, kendilerine bir tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip çıktığını ve Erdoğan'a minnettar olduklarını söyledi.
"ERDOĞAN'A MİNNETARIZ"
Giyecek elbiseleri ve yiyeceklerinin olmadığından dert yakınan Suriyeliler, "Rusya'nın uçaklar ile yaptığı hava saldırısı sonrası evlerimizden olduk. Türkiye'ye sığındık. Bizlere sadece Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahip çıktı. Onun için Erdoğan'a minnettarız. Burada çok zor durumdayız. Tuvalet ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir yerimiz yok. Ellerimizi yıkayamıyoruz. Çoğumuz aylarca banyo yapamadı. Burada çok zor durumdayız. Çocuklarımız çok küçük yaştalar ve düzenli beslenemiyorlar. Havalar soğuk. Korkuyoruz. En büyük korkumuz birimizin açlıktan ölecek olması" şeklinde konuştu.

Mezarlık yanında yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin yaşadıkları zor şartlardan etkilenen gazeteciler de, 35 Suriyeli çocuğa gıda yardımında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.