SPOR Haber Girişi : 06 Nisan 2015 17:57

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'na erteleme

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'na erteleme
Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırının ardından Lig ve Kupa'da 1 hafta erteleme kararı alındı.
Yapılan silahlı saldırı nedeniyle, Spor Toto 27. hafta maçları 1 hafta ertelendi.

TFF , dün yaptığı açıklamada; Fenerbahçe'nin kupada Mersin ve ligde de Bursaspor ile oynayacağı maçları ertelemişti.

Kulüp başkanları ile yapılan görüşmelerin ardından yeni bir kararın altına imza atan TFF Yönetimi, Süper Lig'de oynanacak olan 27. hafta maçlarının ileri bir tarihte oynanmasına karar verdi.

KUPA MAÇLARI DA ERTELENDİ

Bu hafta içi oynanması gereken tüm Ziraat Türkiye Kupası maçları da ileri bir tarihe ertelendi.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçlarının ileri bir tarihe ertelenmesi "maçlar ne zaman oynanacak" sorusunu da beraberinde getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı  Yıldırım Dmirören, 27. haftada oynanması gereken maçların birer hafta ileri atılacağını ifade etti.

Buna göre; Ertelenen Kupa maçları 14, 15, 16 Nisan'da; 27. Hafta Lig maçları ise 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak.

1 hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak ve lig 31 Mayıs'ta sona erecek.

DEMİRÖREN: "İPTAL SEBEBİ TERÖR OLAYIDIR"

"Bu sadece Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna yapılan bir harekettir. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyorum. Bugün bakanımızla beraber Türk futbolu adına konuşup dertlerimizi ve senelerdir konuştuğumuz olayın başımıza gelmesinden dolayı, ortak görüş fikir alışverişinde bulundu. Fenerbahçe'nin kupa maçını ve Bursaspor maçını iptal etmiştik. İptal sebebi yaşanan olayın terör olayı olmasıdır. Tüm kulüp temsilcileri maçların kaydırılmasını istedi. Yarındna itibaren kupa maçlarının tamamı ve lig maçları ertelenmiştir. Biz federasyon olarak tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyoruz. Bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi olması ve ülkemizde güvenlik sorunun varmış gibi yansıyacak olmasıdır. Bu tüm kulüplerin aldığı ortak bir karardı."

GÜMÜŞDAĞ: "BU SALDIRI SADECE FENERBAHÇE'YE DEĞİL"

Fenerbahçe'ye yapılan saldırının Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Gümüşdağ, "Bu eylemin rengi yoktur. Bu Türk Futbolu'na yapılmış bir eylemdir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve sayın Bakanımızın talimatlarıyla bu failler en yakın sürede yakalanacağına inanıyoruz. Bu hafta hiçbirimizin sahaya çıkacak gücü olmadığı için böyle bir karar alındı. İnşallah futbolumuzda böyle bir şey yaşanmaz. Bugün bir aradayız, tek vücuduz. Ev sahipliğinden dolayı Yıldırım Demirören'e teşekkür ediyoruz. Buradan Fenerbahçe kulübüne geçmiş olsun ziyaretine gideceğiz. Bu verilen arayı karıştırmayın. Güvenlik anlamında sıkıntımız yoktur. Biz kulüpler olarak bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Futbolun tüm paydaşları bu aradan dersler çıkarmalı." şeklinde konuştu.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "SEVİNDİRİCİ"

Fenerbahçeli Yöneticisi Şekip Mosturoğlu bu haberi alır almaz; "Biz bu olayın failleri bulununcaya kadar ertelenmeli diyoruz. Ama futbol ailesinin bu yaklaşımı sevindirici" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.