GÜNDEM Haber Girişi : 25 Eylül 2022 12:00

Şirket yöneticiliğinden istifa edip evinin küçük bir odasında sanat atölyesi kurdu

Şirket yöneticiliğinden istifa edip evinin küçük bir odasında sanat atölyesi kurdu

 

 

Haberal25 Evinin bir odasına kurduğu atölyede seramik takılar imal eden eski şirket yöneticisi Volkan Yılmaz, “Türkiye’de gençler tarafından anime kültürü çok yaygınlaşıyor ve ben bu durumun farkına vararak tasarladığım ürünleri Eskişehir’in düzenlediği kültür sanat festivallerinde tüketiciler ile buluşturuyorum” dedi.

 

Kendisine ait şirketi kapatıp evinin bir odasını atölyeye çeviren sanatçı Volkan Yılmaz, seramik tasarımlardan yaptığı el işçiliği ürünler ile geçimini sağladığını anlattı. Tasarımları tamamen kendisine ait olan takıların satışını sosyal medya hesabından veya Eskişehir'de kurulan çeşitli sanat sergilerinde yapan Yılmaz, Eskişehirli sanatseverlerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Küpeler, yüzükler, yaka iğneleri ve anime ustası Hayao Miyazaki'nin karakterleri üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Yılmaz, “Türkiye'de gençler arasında anime kültürü gittikçe yaygınlaşıyor” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.