EĞİTİM Haber Girişi : 17 Mart 2015 14:49

"ŞARKI" YERİNE "DERS"

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE "GİZLİ ÖĞRENME" DÖNEMİ BAŞLIYOR

ERZURUM (HABERAL25) - Erzurum'da Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile taşımalı eğitim yapan okul servislerinde öğrenciler artık şarkı yerine ders dinleyecek. 
Öğrencilerin okul servislerinde kişisel gelişimleri veya eğitim-öğretim adına kendilerine katkı sağlamayacak şarkıları dinlemek zorunda kalmaları üzerine harekete geçen Şenkaya Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile taşımalı eğitim yapan servislerde öğrencilere dinletilmesi amacı ile bir ders CD'si hazırlandı. Proje ile ilgili yapılan açıklamada öğrencilerin kişisel gelişimi için sorun oluşturan müziklerin yerine ders dinletilmesinin daha faydalı olunacağı söylenerek şöyle devam edildi." Erzurum'da temel eğitimde 159, ortaöğretimde ise 68 taşıma merkezi bulunmaktadır. Bu merkezlere uzak köy veya mezralardan merkez okullara temel eğitimde 9 bin 077, ortaöğretimde 5 bin 293 olmak üzere her gün 14 bin 370 öğrencimiz taşınmaktadır. Öğrencilerimiz temel eğitimde 387, ortaöğretimde 689 servis aracı ile evlerinden okullarına gidip gelmektedirler. Bu yolculuklarında öğrencilerimiz kişisel gelişimleri veya eğitim-öğretim adına kendilerine katkı sağlamayacak radyo kanallarını veya CD'leri dinlemek zorunda kalmaktadır. Bu sorun karşısında Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şenkaya'daki taşımalı eğitim yapan servislerde öğrencilere dinletilmesi amacı ile bir CD hazırlatıldı. CD hazırlanırken İlçede görev yapan her öğretmenden kısa notlar halinde bilgiler alınmış, İlçe AR-GE ekibi başkanlığında oluşturulan bir ekip tarafından birleştirilip kayıt altına alındı. Gizli öğrenme dediğimiz öğrencilerin farkında olmadan öğrenmelerini sağlayan CD de; Türk ve Dünya Klasiklerinden kitap özetleri, değerler eğitimi, tarihi bilgiler, Ülkemiz ve dünya coğrafyasına ait ilginç notlar Erzurum türküleri ve memleket şarkıları aralara serpiştirilerek öğrencilere dinletilmektedir. Uygulamanın çocuklarımız açısından olumlu sonuçlar doğurması üzerine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu CD'ler 20 ilçedeki tüm okul servislerine dağıtılarak uygulama il genelinde başlatıldı. Böylece öğrencilerimizin okul-ev arasında servislerde geçirdiği zamanı en verimli şekilde değerlendirmesi sağlanması amaçlanmaktadır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.