DÜNYA Haber Girişi : 15 Aralık 2015 10:25

Rusya sivillere bomba yağdırdı: 50 ölü, 200 yaralı

Rusya sivillere bomba yağdırdı: 50 ölü, 200 yaralı
Rusya, Suriye'de sivil katliamına devam ediyor. Rus uçakları dün Şam'ın doğusuna 100 hava saldırısı yaptı, Hamuriye bölgesinde ise tıp merkezi ve okulu bombaladı.

Rusya, IŞİD'le savaşma iddiasıyla girdiği Suriye'de sivilleri vurmaya devam ediyor. Rus savaş uçakları dün başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da sivil yerleşim yerlerine 100 hava saldırısı gerçekleştirdi. Sabah saat 06.00'da başlayan saldırılar muhaliflerin kontrolündeki Zemelka, Cobar, Hamuriye ve Arbin gibi ilçe ve beldelere yapıldı. Bir tıp merkezi ve okulun da bombalandığı saldırıda 46'sı çocuk 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi yaralandı.
HASTANELER YARALILARI TEDAVİ ETMEK İÇİN YETERLİ DEĞİL
Kapalı havalarda rejim uçakları muhalif bölgelere saldırmazken, havanın açık olmasına rağmen Rus uçakları Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere 100 hava saldırısı gerçekleştirdi. Düzenlenen hava saldırısında çok sayıda yerleşim yeri yıkılıp hasar görürken, yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Doğu Guta bölgesindeki sahra hastaneleri yaralılarla doldu. Ekipler Duma ilçesinde saldırı bölgesinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.
KARADAN DA FÜZEYLE SALDIRIYORLAR
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf el-Bustani, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere yapılan Rus bombardımanını doğrulayarak, saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi. "Duma'daki saldırılarda sadece 50 kişi öldü" diyen Bustani, "Diğer bölgelerle ilgili sahra hastanelerinden ölü sayısıyla ilgili henüz bilgi almadık. Duma'daki saldırılarda çok sayıda durumu ağır olan yaralı var. Bölgede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor" ifadelerini kullandı. Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere Rusların savaş uçaklarıyla, rejim güçlerinin de karadan füze ve havan toplarıyla saldırdığını" belirten Bustani, "Rejim uçakları normalde yağmurlu ve sisli havalarda kalkmıyor. Bugün hava bulutlu ve Doğu Guta'ya yönelik yoğun bir hava saldırısı var. Bu saldırılar Rus uçaklarınca yapılıyor" diye konuştu.


Lazkiye'de havadan saldırılar sürüyor
Suriye'nin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinde de çatışmalar devam ediyor. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Esed rejiminin, Rus jetlerinin desteğiyle Lazkiye kırsalına yönelik saldırıları devam ediyor. Önceki gün, Türkmen bölgesinde iki noktadan başlatılan ve gün boyu sürdürülen kara harekatı, Türkmen birliklerce püskürtüldü. Kaynaklar, Göğdağ ve Kırkaltı tepelerinde aralıklarla devam eden çatışmalarda iki taraftan da kayıpların olduğunu bildirdi. Öte yandan, rejimin Türkmen köyleriyle Cebel Ekrad'daki Kefrence ve Bedeme köylerini top atışlarıyla vurduğu belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.