GÜNDEM Haber Girişi : 07 Aralık 2015 17:54

Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Rusya'nın İstanbul Boğazı'ndan geçen bir savaş gemisinin üzerindeki bir askerin elinde füzeyle görüntü vermesiyle ilgili, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov ile "genel müdürlük" seviyesinde gerçekleşen görü
Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'in İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında bir askerin omzunda füze taşıması ile ilgili Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Karlov ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşme "genel müdürlük" seviyesinde gerçekleşti.
Rus Büyükelçi Karlov'a İstanbul Boğazı'ndan füzeli asker geçişi konusunda rahatsızlığın iletildiği bildirildi. Görüşmenin ardından Karlov'un makam aracı Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.
Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili bir açıklama yaptı: Gerek Montrö sözleşmesi gerek uluslararası hukuka uygun olmayan geçiş ve doğrudan ilgisi bulunmayan hareketlerin tekrarlanmaması gerektiği önemle vurgulandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.