GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2016 09:00

PYD'nin eylemlerine izin verilmeyecek

PYD'nin eylemlerine izin verilmeyecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceğini söyledi.
Başbakan dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye-Türkiye sınırındaki gelişmeler ele alındı.
Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin, Rusya'nın hava desteğini alarak Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına çok yakın bölgede bulunan Azzaz'a ve Tel Rıfat'a yönelik saldırılarda bulunduğunu, saldırılarla buralarda yaşayan yüz binlerce Suriyeli sivili Türkiye sınırına doğru iterek yeni bir insani kriz yaratmaya çalıştığını bildirdi. Davutoğlu, PYD/YPG'nin bu eylemleriyle, sayısı yüz binlerle ifade edilebilecek yeni bir göç dalgasını tetikleyerek, sadece Türkiye'yi değil aynı zamanda AB'yi de hedef aldığını aktardı.
18 ŞUBAT'TA GÖRÜŞECEKLER
PYD'nin saldırgan nitelikteki bu eylemlerine müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini dile getirdi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şansölye Merkel, bölgede PYD/YPG'yi desteklemek üzere sivil yerleşim birimlerine yönelik devam eden bombardımanın sebep olabileceği yeni göç hareketlerinin olumsuz sonuçlarına ilişkin bu endişe verici bilgiler ışığında, ülkemizle dayanışma amacıyla, BM ve AB ile eşgüdüm halinde insani/teknik yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade etmiştir." Açıklamada ayrıca iki başbakanın, 18 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenecek Göç Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nda bir araya gelmeyi kararlaştırdıkları ifade edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.