ERZURUM Haber Girişi : 20 Ocak 2015 15:18

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YARIYIL SONU SINAVLARI YAPILDI

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YARIYIL SONU SINAVLARI YAPILDI
PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YARIYIL SONU SINAVLARI YAPILDI
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YARIYIL SONU SINAVINI ERZURUM VE IĞDIR'DA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), Pedagojik Formasyon Eğitim Programı öğrencilerine internet ortamında online olarak sunduğu teorik eğitim hizmetinin ardından Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavını gerçekleştirdi.  
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'yle işbirliği içerisinde Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun ya da mezuniyet aşamasında olan öğretmen adaylarına teorik eğitim hizmeti sundu. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kürşat Akbulut, ilginin yoğun olduğu Pedagojik Formasyon Programı'na ilişkin olarak şunları ifade etti: "Eğitim sürecinde, alan uzmanlarınca hazırlanan "Eğitim Bilimine Giriş", "Gelişim Psikolojisi", "Eğitim Felsefesi", "Öğretim İlke ve Yöntemleri", "Sınıf Yönetimi" ve "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme" derslerine yönelik materyaller online ortamda Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı eğitim sürecinin ardından 17 Ocak 2015 tarihinde Erzurum ve Iğdır'da kapsamlı bir Yarıyıl Sonu Sınavı iki oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturumda 2 bin 153, 2. oturumda bin 958 olmak üzere toplamda 4 bin 111 öğrenci sınava alındı. Sınav, 8 binada, 8 bina sorumlusu, 89 salon başkanı, 141 gözetmen eşliğinde toplam 298 görevliyle gerçekleştirildi".
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, "Öğretmenlik mesleğinin toplumsal gelişimimiz ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz aydınlarının yetiştirilmesi açısından kritik öneme sahip olduğuna işaret ederken; değerlendirmelerine şu şekilde devam etti: "Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden, çok farklı bölümlerinden öğretmen adayları için sunduğumuz Pedagojik Formasyon Eğitim Programı'nın 2014-2015 Eğitim Dönemi Güz Yarıyılını tamamlamış bulunuyoruz. Dönem içerisinde açıköğretim yöntemi ile teorik dersler sunduğumuz öğrencilerimiz için 17 Ocak 2015 tarihinde Yarıyıl Sonu sınavını başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Eğitim süreci ve sınav organizasyonunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve görev alan tüm personele teşekkür ederim." Dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.