ERZURUM Haber Girişi : 26 Aralık 2020 23:43

Palandöken’de Kayak Krizi

Palandöken’de Kayak Krizi
Palandöken Kayak Merkezinde yabancı uyruklu tatilcilerin kayak yapmalarına izin verilmeyince kayak krizi yaşandı.
Palandöken’de Kayak Krizi

Haberal25-Bugün özel charter seferi ile Erzurum Palandöken Kayak Merkezine gelen Ukraynalı kayak severlerin kayak yapmalarına jandarma tarafından izin verilmemesi krize neden oldu. Sabah saatlerinde Erzurum Havalimanı'nda davul zurna ve çiçeklerle karşılanan 200 Ukraynalı tatilcinin pistte kaymalarına izin verilmemesi üzerine jandarma ekipleri ile yabancı turistler arasında sert tartışmalar yaşandı. Kriz henüz çözülemezken turistlerin uygulamaya karşı tepkisi devam ediyor.

 

Palandöken’e İlk Turist Kafilesi
Erzurum Palandöken Kayak Merkezine yılın ilk turist kafilesi geldi. Ukrayna'dan gelen 190 kişilik kafile Erzurum hava limanında davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

 

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere Erzurum’a gelen ilk kafile için karşılama töreni düzenlendi. Özel charter seferi ile Erzurum’a inen kafile davul zurna ile karşılandı. Misafirlere çiçek ve hediye verildi. Gelen turistlerin binaya girişleri sırasında ateş ölçümleri yapıldı.

 

TURSAB Bölge Başkanı Kürşat Özeken, kış sezonu boyunca Ukrayna ve Rusya’dan karşılıklı charter seferleri yapılacağını belirterek gelen kafilelerin hafta içi kayak hafta sonunda ise kentin ören yerlerini gezeceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.