EĞİTİM Haber Girişi : 17 Ocak 2015 22:04

Öğrenciler bölümlerinden memnun değil!

Öğrenciler bölümlerinden memnun değil!
Akademi Araştırma Merkezi tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitim gören 112 öğrenciye mesleki memnuniyet anketi uygulandı.
Çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Öğrencilerin %43.8'i okuduğu bölümden memnun değil, ellerinde imkan olsa farklı bir alana yöneleceklerini belirtirken %  48.2'si aynı mesleği seçeceğini belitti, %8 i ise meslek seçimlerinin fark etmeyeceğini ifade ettiler.

Anket Felsefe Grubu, Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi bölümlere uygulandı.

Mesleğinden memnun olan bölümlerin atama sorunu yaşamaması dikkat çekti. Anketin Ayrıntılı sonuçları firmanın resmi sosyal paylaşım sayfası olan www.facebook.com/akademiarastirmamerkezi adresinde yayınlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.