GÜNDEM Haber Girişi : 10 Temmuz 2016 11:52

NATO: Türkiye'ye destek tam olarak uygulanacak

NATO: Türkiye'ye destek tam olarak uygulanacak
NATO üyeleri, Türkiye'ye verilen özel güvence önlemlerinin tam olarak uygulamasına ve bu önlemlerin, gelişen güvenlik durumuna göre esnek ve yeniden şekillenebilir olmasını kararlaştırdı. Zirvede, DAEŞ'in ittifak üyelerine dönük tehdidine dikkat
Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sona erdi. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği zirvede, Rusya'nın artan askeri hareketliliği, terörle mücadele, siber saldırılar, Afganistan'a NATO desteği ve Ukrayna'daki durum öncelikle ele alınan konular oldu. Zirvenin sonunda yayımlanan bildiride ise ittifakın aldığı kararlar sıralandı. NATO'nun hem doğudan hem de güneyden gelen tehditler ve güvenlik zorlukları ile karşı karşıya olduğu belirtilen bildiride, bu tehditlerin hem devletler hem de devlet dışı aktörlerin yanı sıra askeri güçler, teröristler, siber ve hibrit saldırılardan oluştuğu vurgulandı.

"RUSYA'NIN KIŞKIRTICI ASKERİ EYLEMLERİ"

"Rusya'nın NATO toprakları çevresindeki kışkırtıcı askeri eylemleri dahil, son zamanlardaki saldırgan tutumu ile tehdit ve güç yoluyla siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye dönük isteğini göstermesinin" bölgesel istikrarsızlığın kaynağı olduğu kaydedildi.
Terör örgütü DAEŞ'in sivillere, özellikle de etnik ve dini azınlıklara yönelik "barbarca" saldırıları, ittifak üyelerine karşı gerçekleştirdiği terör saldırıları kınanarak, "Eğer bir müttefikimizin güvenliği tehdit edilirse ortak savunmamızı temin etmek için gerekli olan tüm adımları atmaktan çekinmeyeceğiz." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.