GÜNDEM Haber Girişi : 02 Nisan 2015 08:53

Muhalefete eleştiri: Milli duruş nerede?

Muhalefete eleştiri: Milli duruş nerede?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Kiraz'ın ölümüne sessiz kalmakla suçladığı siyasilere "Milli yaklaşımı şimdi ortaya koymayacaksınız da ne zaman koyacaksınız?" diye sordu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, 3 günlük Avrupa gezisinin son durağı Romanya'nın Başkenti Bükreş'teydi. Cumhurbaşkanı Johannes Klaus Werner tarafından resmi tören ile karşılanan Erdoğan, mevkidaşı ile önce baş başa görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık eden iki lider son olarak basın toplantısı düzenledi. Şehit Savcı  Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için programının bir kısmını iptal eden Erdoğan şu mesajları verdi: 

BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER: 
Dün (önceki gün) bir terör örgütünün İstanbul'un en büyük adalet sarayına girmek suretiyle, bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra kendisini haince, canice, şehit etmeleri... Ve tabii kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bedelini ağır ödediler... 
RAHMET DİLEĞİ: 
Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yüce Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılar. Başta eşi meslektaşı olan tüm ailesine baş sağlığı dileklerimi Romanya'dan gönderiyorum. Bu akşam kendilerine bir taziye ziyaretinde bulunacağım. 

KARTAL SALDIRISININ HEDEFİ SÜREÇ: 
Terörle mücadelemiz çok kararlı bir şekilde sürecek. Aynı zamanda AK Parti'nin Kartal İlçe Teşkilatı'na bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik, süreci baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. 

DEMOKRASİ PES ETMEZ: 
Demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum bütün bunları. Bilinmelidir ki demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların bu tür saldırılara karşı hep birlikte durmaları şarttır diye düşünüyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.