SİYASET Haber Girişi : 18 Kasım 2015 14:37

MİLLİ İRADEYE BÜYÜK SAYGISIZLIK

MİLLİ İRADEYE BÜYÜK SAYGISIZLIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 26. dönem milletvekillerinin yemin töreninde muhalefet milletvekillerinin Erdoğan'ın gelişi sırasında ayağa kalkmaması tepki çekti.

Doruk ÇAKAR / ANKARA 

TBMM'nin 26. dönem milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende ant içerek görevlerine resmen başladılar. 
Erdoğan'ın Genel Kurul'daki yerini alması sırasında muhalefet milletvekillerinin ayağa kalkmaması, tepkilere neden oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da, salona Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra geldiği görüldü. 

BAYKAL'DAN UZLAŞI VURGUSU 

Yemin töreninin açılış konuşmasını yapan TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'ın, "uzlaşı" ve "laiklik" vurgusu dikkat çekti. Ankara milletvekillerinin ant içmelerinden önce, Ankara'daki ilk Meclis ile Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. 

SAYGI DURUŞU İSTEDİ 

Yemin göndemi ile toplanan Meclis Genel Kurulu'da söz alan CHP Genel Başkan Yarımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suruç, Ankara ve Paris'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Geçici Başkan Baykal da vekillerin önce yemin etmesi gerektiğini, ardından bu önerilerin değerlendirilebileceğini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş sinüzüt ameliyatı olduğu için Meclis'teki yemin törenine katılamadı.

Önce yemin sonra görev 

Konya Milletvekili Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat 17.00'de kabul edilecek olması nedeniyle kürsüye gelerek milletvekili yemini etti. 

Salonda bomba araması 

Yemin töreni nedeniyle TBMM'deki hareketlilik sabah saatlerinde başladı.  Meclis'in kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Davetiyesi olmayanlar TBMM'ye alınmadı. Ayrıca, Meclis'in güvenlik birimleri Genel Kurul salonunda bomba uzmanı bir köpekle arama yaptı. Milletvekilleri yakınları da yemin törenini izlemek için erken saatlerden itibaren Meclis'e geldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.