SİYASET Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 08:41

Millete, Meclis'e ve siyasete ihanet

Millete, Meclis'e ve siyasete ihanet
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefetin başındaki zatın sözleri gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. Kan ticaretine soyunanlar hiç boşuna heveslenmesin. Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli Düşünce Derneği'nce ATO Congresium'da düzenlenen Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade programında konuştu. Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

İHANET: Ana muhalefetin başındaki zatın ettiği söz gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor; "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" diyen bir siyasetçi milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclis'e de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı? Amerika, Güney Amerika ülkeleri bunu böyle mi getirdi?

DİKTATÖR İŞİ: Kan dökmek, diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işi. Ana muhalefetin başındaki zatın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum. Vatan savunması, milletin can ve mal güvenliğinin sağlanması söz konusu olunca, bu ülkenin hiç ferdi canının ve kanını feda etmekten çekinmez. Ancak Meclis'in kararı ve sonrasında milletin onayı meselesi olan bir konuyu, kanlı bir cümlenin içine yerleştiren kafa bu topraklara ait olamaz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.