GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ekim 2015 08:17

Kuzey Suriye'yi PYD'nin planına kurban etmeyiz

Kuzey Suriye'yi PYD'nin planına kurban etmeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tel Abyad'da nüfus yüzde 95 Arap. Ama PYD kanton ilan ediyor. Dert Kuzey Suriye'yi ele geçirmek. Kuzey Suriye'yi yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Bu bizim için tehdittir
C umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne katıldı. Sesi kısık olduğu için konuşmasını kısa tutan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 
* AMAÇ TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK: Suriye dünyanın gündeminde daha üst sıralara tırmanıyor. Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış bölge, uçuşa yasak bölge, eğitdonat gerekliliği daha iyi anlaşıldı. Ama dert başka; dert Türkiye'yi bölmek. 911 km Suriye'ye, 350 km Irak'a sınırı olan ve akrabalık bağları olan Türkiye'den bu gelişmeleri daha iyi değerlendirecek birileri olabilir mi? Ama hep "Biz daha iyi biliriz" diye öne geçme gayreti içindeler. Başaramadılar başaramayacaklar. Er ya da geç bizim tezimize gelecekler. Ya da biz adımımızı atmak durumundayız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.