SAĞLIK Haber Girişi : 14 Mayıs 2022 13:18

Kuzey Kore'de 21 ölüm daha

Kuzey Kore'de 21 ölüm daha

 

Kuzey Kore’de hızla yayılmaya başlayan Covid-19 salgınında 21 kişi daha hayatını kaybederken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un salgını, “büyük felaket” olarak nitelendirdi.

 

Kuzey Kore'de Covid-19 salgını hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Ülkede bugün açıklanan yeni verilere göre, 21 kişi hayatını kaybetti ve 174 bin 440 kişide ateş belirtileri tespit edildi.

 

Yeni açıklanan verilerle birlikte, ülkede Nisan ayının sonlarında etkisini göstermeye başlayan salgında toplam can kaybı 27'ye ve hastalık belirtileri gösteren kişilerin sayısı da 524 bin 440'a yükseldi.

 

Ülkede 243 bin 630 kişinin sağlığına kavuştuğu ve 280 bin 810 kişinin de karantinada kaldığı aktarıldı. Devlet medyası, can kayıplarının ve ateş belirtileri gösteren kişilerin Covid-19 ile bağlantılı olup olmadığı ile ilgili açıklama yapmadı.

 

"Büyük bir kargaşa"

 

Salgını “büyük felaket” olarak nitelendiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, “Kötü huylu salgının yayılması ülkemizin kuruluşundan itibaren üzerimize düşen büyük bir kargaşadır. Fakat, salgın politikasını uygulamadaki odağı kaybetmezsek, parti ve halkın birliğine dayalı bir örgütlenme gücü ile kontrolü sürdürür ve salgına karşı savaşımızı güçlendirirsek, krizin üstesinden gelmekten fazlasını yapabiliriz” dedi. İktidardaki Kore İşçi Partisi'nin politbüro toplantısında halka çağrıda bulunan Jong-un, hükümet ile halk arasında salgını mümkün olan en kısa süre içerisinde istikrara kavuşturmak için birlik olma mesajı verdi. Bulaşmaları önlemek için birçok kişinin izole edildiği ve bu sayede salgının bölgeden bölgeye yayılmayacağı konusunda iyimserlik ortaya koyan Jong-un salgının kontrol altında olduğuna dair ifadeler kullandı.

 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki 26 milyon kişinin aşısız olması ve kötü sağlık sistemi nedeniyle Covid-19 salgınının yayılmasını kontrol edememenin Kuzey Kore'de yıkıcı sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.