KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Şubat 2024 09:17

Kuşadası’nda tarihi evler turizme kazandırılacak

Kuşadası’nda tarihi evler turizme kazandırılacak
Kuşadası’nda tarihi evler turizme kazandırılacak

Haberal25-Kuşadası Belediyesi tarafından tarihi Kuşadası evlerinin turizme kazandırılması yönünde sürdürülen çalışmaların önü yargı kararları ile de açılmaya başladı. Kuşadası Belediye Meclisi’nin Camiatik Mahallesi’nde yer alan tescilli taşınmazın kamulaştırılmasına ilişkin aldığı karara yapılan itiraz Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında Belediye Meclis kararının kamu yararı gözetilerek alındığı ifade edildi.

 

Kuşadası Belediyesi’nin Başkan Ömer Günel döneminde kentin değerlerini bireysel rant alanı olmaktan çıkararak kamu yararına kullanma yönünde aldığı kararlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Şahsi çıkarlarını ön planda tutan bazı kişilerce, bu yönde alınan kararlara karşı başlatılan hukuki süreçler Kuşadası Belediyesi lehine sonuçlanmaya devam ediyor.

 

Son olarak hissedarı davacı tarafından, Camiatik Mahallesi’nde bulunan eski Kuşadası evlerinden biri olan bahçeli kagir evin belediye tarafından kamulaştırılması için alınan meclis kararına yapılan itiraz Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.