ERZURUM Haber Girişi : 29 Ocak 2015 20:32

KUDAKA'DAN TEKNİK YARDIM MASASI

KUDAKA'DAN TEKNİK YARDIM MASASI
KUDAKA mali destek programından yararlanması hedeflenen kesimlerden yüksek sayıda, nitelikli ve kaliteli başvuru olmasını amaçlamaktadır.
Erzurum Haberal25-Bu amaç doğrultusunda teknik anlamda uygun, ilgili ve idari açıdan eksiksiz biçimde proje hazırlanmasına katkıda bulunmaya ve bu konuda bölgedeki kapasiteyi arttırmaya yönelik olarak, 02 Şubat-13 Şubat toplam 12 gün boyunca (Hafta sonu dahil) Erzurum, Erzincan ve Bayburt Yatırım Destek Ofisi'nde potansiyel başvuru sahiplerine yönelik Teknik Yardım Hizmeti sunulması planlanmaktadır.

Ücretsiz sunulacak Teknik Yardım, 45 dakikalık görüşmeler şeklinde ve randevu usulüyle hizmet verecektir. Ayrılan süre içerisinde potansiyel başvuru sahiplerine, teknik yardım hizmeti sunan, konusunda uzman görevli tarafından Başvuru Formu ve diğer belgelerin hazırlanmasında yardımcı olunacak, iyileştirme önerileri getirilecektir. Bu nedenle proje başvurusunun taslak olarak tamamlanmış ya da belirli bir aşamaya getirilmiş olması gerekmektedir.
Erzurum, Erzincan ve Bayburt Yatırım Destek Ofislerinde verilecek Teknik Yardım Hizmetinden yararlanmak isteyen potansiyel başvuru sahiplerinin http://www.kudaka.org.tr/randevu/form.php adresinde bulunan başvuru formunu doldurup kendilerine uygun tarih ve saati seçerek randevu alması gerekmektedir. Teknik yardım masasından hizmet almak istiyorsanız aşağıdaki telefonlardan uzmanın müsaitlik durumunu öğrenebilir ve ilgili Yatırım Destek Ofisinden hizmet alabilirsiniz.


*************************************

UYGULAMALI PROJE YAZMA EĞİTİMLERİ SONA ERDİ
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında ilan ettiği İktisadî Kalkınma Mali Destek Programı ve Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programlarına yönelik bölgede düzenlediği proje yazma eğitimleri uygulamalı olarak 27-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum merkezde iki ayrı grup halinde düzenlenen eğitimle birlikte sona erdi.

Bölgedeki il merkezleri ve ilçelerde proje yazma kapasitesini ve proje kalitesini artırmak, başvuru sahiplerinin mali destek programları kapsamında sunulan desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla KUDAKA Program Yönetimi Birimi uzmanları tarafından düzenlenen eğitim toplantılarına kamu kurumu, STK ve özel sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Belirlenen takvim çerçevesinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt il merkezleri ile belirli ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen eğitim toplantılarında toplam 369 kişiye uygulamalı proje yazma eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim programlarının birinci ve ikinci gününde; proje hazırlığının temel aşamaları olan mevcut durum analizi, paydaş analizi, sorun ve hedef analizi ile stratejinin belirlenmesi aşamaları katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı. Bütçe ve mantıksal çerçevenin hazırlanmasında dikkat edilecek hususların anlatıldığı üçüncü gün toplantısında, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden başvuru formunun ve eklerinin doldurulması ile programlara başvurularda izlenecek adımlar katılımcılarla paylaşıldı.


*************************************

SIKÇA SORULAN SORULAR YAYINLANDI
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2015 Yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında potansiyel başvuru sahipleri tarafından sorulan sorular sürekli olarak cevaplandırılmaktadır.
Ajansımızca, Mali Destek Programlarımıza ilişkin sözlü ve yazılı olarak iletilen sorular gözden geçirildikten sonra teklif çağrısının genelini ilgilendiren veya diğer potansiyel yararlanıcıların da bilgilendirilmesini gerektiren hususlar düzenlenerek Sıkça Sorulan Sorular (SSS) oluşturulmuştur. Bütün potansiyel başvuru sahiplerinin aynı anda ve eşit düzeyde bilgiye ulaşması ve ilgilenen herkesin yararlanması amacıyla bilgilerinize sunulmaktadır. 2015 Yılı Teklif Çağrıları kapsamında Ajansımıza yöneltilen soruların derlendiği Sıkça Sorulan Sorulara http://kudaka.org.tr/pyb/dokumanlar/SSS/2015_Yili_Mali_Destek_Programlari/2015_Yili_Mali_Destek_Programlari_SSS.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.
Sorularınızı, teklif çağrısının referans numarasını açık bir şekilde belirterek [email protected] elektronik posta adresine ya da Ajans Program Yönetimi Birimi internet sitesinde yer alan iletişim kutusunu da kullanarak son başvuru tarihinden 20 gün öncesine (31 Ocak 2015) kadar gönderebilirsiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.