FİNANS Haber Girişi : 19 Kasım 2015 09:38

Kritik karar sonrası dolarda son durum

Kritik karar sonrası dolarda son durum
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan tutanaklarının ABD'de faiz artışlarının kademeli bir şekilde devam edeceğine yönelik sinyal içermesi ile dolar/TL güne düşüşle başladı.
Dün akşam 2.96 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 2.9550/2.9564, 3.06 civarındaki euro/TL ise 3.0541/3.0558 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar içeride en önemli gündem maddesinin ise hala yeni hükümetin kurulma süreci ve ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği olmaya devam ettiğini belirtiyorlar.
Piyasalar yeni hükümetin kurulma sürecini takip ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak yeni hükümetin son şeklinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmede verileceğini belirten yetkililer, Erdoğan'ın bugünkü İstanbul programı nedeniyle ikili görüşmenin dolayısıyla hükümetin açıklanmasının gecikebileceğini söylediler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise kabinenin oluşmasında cumhurbaşkanı ve başbakanın ortak hareket etmesi ve senkronize olmasının önemli olduğunu belirterek, Davutoğlu'nun kabine çalışmalarını tamamlamasının ardından kabine listesinin kısa sürede kendisine geleceğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.