FİNANS Haber Girişi : 27 Ekim 2015 10:43

Kredi kartında 12 taksit müjdesi

Kredi kartında 12 taksit müjdesi
aksit sınırlamasında beklenen gevşeme adımı geldi. Kararı BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben açıkladı: Eğitim, mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı 9'dan 12 aya çıkarılıyor. Eğitim kredilerindeki sınır ise tamamen kaldırılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartına taksit sınırlamasının gevşetilmesi konusunun Finansal İstikrar Komitesi'nde görüşüldüğünü, görüşe açılan düzenlemelere göre eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartıyla yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılmasının, eğitim tarafında verilen kredilerin taksit süresinin ise sınırsız olmasının planlandığını söyledi.  

'YERLİ PİLOT' AYARI YAPILDI

Akben, "Buradaki amaç şu; sivil havacılıkta pilotların eğitimi tarafında, Türkiye'nin havacılık alanındaki potansiyeli de göz önüne alındığında, çok yüksek bedelli eğitimler var ve oradaki krediler 1-2 yıl ödemesiz şekilde veriliyor. Türkiye'nin pilot açığı var.Yerli pilotlarımızın sayısının artırılmasına yönelik bir katkı olsun diye orada bir genişleme yapıldı. Bu konuyla ilgili eğitim tarafının vadesini sınırsız hale getirdik" şeklinde konuştu.

Bankacılık sektörü kârda 

DÜNYADAKİ konjonktüre bakıldığı zaman Türk bankacılık sisteminin kârda olduğunu, işaret eden Akben, geçen yıllara göre kıyaslandığında kârda hafif bir düşüklük görülse de istikrarın normale dönmesiyle birlikte kârlarda daha iyi seviyelere gelineceğine inandıklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.