EĞİTİM Haber Girişi : 17 Kasım 2015 09:02

KOSGEB VE MÜSİAD ARASINDA "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ" İMZALADI

KOSGEB VE MÜSİAD ARASINDA
KOSGEB ve MÜSİAD arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalandı.

ERZURUM (HABERAL 25) 
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ve KOSGEB Erzurum Müdürü Veysel Vural uygulamalı girişimcilik eğitim iş birliği protokolü imzaladılar. Bu program özellikle işsizleri kapsıyor. İşsiz olanlar müracaat yaparak 60 saatlik kursa tabi tutuluyor. İş kurmak için müracaat yapacaklar 21 Kasım 2015 tarihinde kursa tabi tutulacak bu kurs bitiş tarihi 26 Aralık 2015 tarihinde bitecek. Kursta 120 başarılı kursiyere 30 bin TL. hibe 70 bin TL. banka teminatı getirmek suretiyle toplamda 100 bin TL. veriliyor. Bu parasal olarak değil de alacakları makine ve personel giderlerini gösterir belgeler karşılığı kendilerine verilecek.
KOSGEB Erzurum Müdürü Veysel Vural açıklamasında, "Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirmek ve destekleme idaresi başkanlığı, Türkiye'de ki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu sağlamak ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek, girişimciliği artırmak, amacıyla kurulmuştur, amacımız küçük ölçekli maddi gücü olmayan kişileri iş sahibi yapmak. " dedi.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır'da, "İşsiz olan 120 kişiye 21 Kasım 2015 tarihi ile 26 Aralık 2015 tarihleri arasında uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Bu eğitimi tamamlayan kursiyerler girişimcilik sertifikası ile KOSGEB'den 30 bin TL. ye kadar hibe destek, 30 bin TL .den sonrası için de yaklaşık 70 bin TL. de faizsiz kredi imkanı sağlanacak." dedi.
Açıklamalardan sonra MÜSİAD ve KOSGEB karşılıklı olarak protokol imzaladılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.