GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2015 16:07

İstifa resti

İstifa resti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iftirasına sert yanıt verdi: Böyle bir şey ispat edilirse ben bu makamda durmam. Ama sayın Putin'e diyorum sen o makamda durur musun.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da Türk gazetecilere zirve kapsamında yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Görüştüğü devlet ve hükümet başkanlarını isim isim sıraladıktan sonra, görüşmelerde çoğunlukla Rusya ile yaşanan uçak gerilimi konusunun ele alındığını aktaran Erdoğan, olayın yaşanış şeklini tekrar paylaştı. Ardından soruları cevaplandıran Erdoğan "Putin ile görüşme olacak mı?" sorusu üzerine şu karşılığı verdi:
AHLAKİ BULMUYORUZ
Rusya'ya karşı iyi niyetimizi ortaya koyduk. Görüşme talep ettik, süreci takip ediyoruz. Sabırla süreci devam ettirme gayreti içerisinde olduk. Stratejik ortaklık konumuna gelmiş iki ülkenin böyle duygusallıklarla dolu açıklamalar içerisinde bulunmaması gerektiğini ifade ettik. Hele hele 'Türkiye DAiŞ'ten petrol alıyormuş' gibi yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil. Ve bunu ahlaki bulmadığımızı ifade ettim. Böyle bir konuyu konuşmak sadece laf ola beri gele olmaz. Bu gibi iddialar belge ile ortaya sürülür. Böyle bir belge varsa ortaya koysunlar görelim. Bizim petrol aldığımız ülke bellidir, biz Rusya'dan petrol ve doğalgaz alıyoruz, biz İran'dan alıyoruz, Azerbeycan'dan alıyoruz Irak, Cezayir ve Katar'dan petrol ile doğalgaz alıyoruz.
SEN İSTİFA EDECEK MİSİN?
Şu anda DAİŞ örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesinin Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenmiş olan George Haswani'dir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.