DÜNYA Haber Girişi : 29 Eylül 2015 09:50

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da yine terör estirdi

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da yine terör estirdi
İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa çevresinde yaşanan çatışmalar yeniden alevlendi. Aksa'nın çatısına çıkan İsrail polisi, Filistinlilere plastik mermi ile müdahale etti.

İSRAİL POLİSİ ÇATIYA ÇIKTI 

 İsrail polisi, yine kutsal mekan Mescid-i Aksa'ya girerek terör estirdi. Sabah saatlerinde Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisi, cemaatten dışarı çıkmasını istedi. Dışarı çıkmayı reddeden Filistinli gençler, Mescid-i Aksa'nın içerisine girerek uygulamaya tepki gösterdi. Bunun üzerine ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle cemaate müdahale eden İsrail polisi, Aksa'nın kapısına kadar gelerek çatısına çıktı. Dört saat süren baskının ardından İsrail güvenlik güçleri Aksa avlusunu terk etti. Yahudilerin "Sukot" olarak adlandırılan bayramlarına denk gelen çatışmaların, hafta boyunca sürmesinden endişe ediliyor.

16 FİLİSTİNLİ YARALANDI

İsrail, 50 yaş altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasakladığını açıkladı. İsrail polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "50 yaş altındaki Müslüman erkeklerin Aksa'ya girişlerinin yasaklandığı, bu durumun ikinci bir emre kadar devam edeceği" belirtildi. Açıklamada, bu kararın Filistinli gençlerin Aksa'da İsrail polisine taş atması sonucu alındığı savunuldu. Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani ise yaptığı açıklama polisin cemaate yönelik saldırısında 16 Filistinli'nin yaralandığını açıkladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.