ERZURUM Haber Girişi : 20 Ocak 2015 15:07

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI  
- YÜZDE 90'I BİTMİŞ HES PROJELERİ DURMA NOKTASINA GELDİ  
- 2015 YILI 1.DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 Vali Ahmet Altıparmak'ın Başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılının değerlendirmesini yaptı.  
Sağlık İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Toplantıya başkanlık yapan Vali Altıparmak, "Gündem gereğince 2014 yılının değerlendirmesini yapacak olursak; 2014 yılında 627 projeden 236 proje bitmiş olup, 391 adet proje 2015 yılına devretmiştir. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın Valiliğimize vermiş oldukları yatırım izleme cetvellerine göre ilimizdeki kamu yatırımlarını şöyle sıralayabiliriz. Toplam proje sayısı, 6 milyar 751 milyon 15 bin TL, program yılı ödeneği 741 milyon 703 bin TL, gelen ödenek tutarı 1 milyar 34 milyon 214 bin TL, toplam harcama tutarı ise 842 milyon 169 bin TL'dir. "dedi. Ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşma noktasında yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi için toplantıların bir fırsat bilinmesi gerektiğini vurgulayan Altıparmak "Yaptığımız her işi kendi işimiz gibi yapmamız gerekir. İşlerimizi mükemmel, olmuyorsa mükemmele yakın şekilde gerçekleştirmek zorundayız. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyorum "şeklinde konuştu.
Yapımı bitmek üzere olan HES (Hidroelektrik Santralleri) projelerinin açılan davalar yüzünden durma noktasına geldiğini söyleyen Altıparmak, "Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı var. Yüzde 90 'ı bitirilmiş projeler açılan davalar yüzünden durma noktasına getiriliyor. Bu gerçekten üzücü bir olay." dedi.
Yapılan sunumlarla projelerin değerlendirilmesinin ardından soru cevaplarla devam eden toplantıda öğrencilerin yurt ihtiyaçları, tarımda yaşanan sulama sorunları, kentsel dönüşüm, yaşanan tapu sorunları konuşuldu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.