GÜNDEM Haber Girişi : 04 Nisan 2016 08:59

İki imam daha ABD'ye kaçtı

İki imam daha ABD'ye kaçtı
FETÖ'ye "himmet" toplayan 2 imam ABD'ye kaçtı. 5 imamın 15 milyon TL himmet parasını Bank Asya'ya yatırdığı ortaya çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ankara'daki finans ayağına yönelik operasyon dosyasındaki ayrıntılar dikkat çekti. Örgüt imamlarının topladıkları yaklaşık 15 milyon TL'yi Bank Asya üzerinden İstanbul'a transfer ettikleri saptandı. İmamlardan 3'ü tutuklanırken, firari 2 imamın ise ABD'ye kaçtığı tespit edildi.
KÖSTEBEKLERDEN DUYUP KAÇTILAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele polisi geçen hafta FETÖ'nün Ankara'daki finans yapılanmasına operasyon düzenledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen örgüt imamlarından H.H.Z, "silahlı terör örgütüne üye olmak", F.U. ve A.S. ise "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından tutuklamıştı. Örgütün firari diğer iki imamı O.U. ile A.U. ise yakalanamamıştı. Güvenlik birimlerince yapılan araştırma sonucunda firari isimlerin operasyonu 'köstebeklerden' öğrenip ABD'ye kaçtıkları saptandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Savcılığı'nca hazırlanan soruşturma dosyasında kritik bilgilere yer verildi.

GELİRE GÖRE "HİMMET"
Buna göre firari imamlardan O.U. ile A.U.'nun önderliğinde Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle, Keçiören ve Pursaklar gibi ilçelerde apartman daireleri kiralandı. Kiralanan dairelerde ise "sohbet toplantısı" adı altında örgüte finans için "himmet" toplandığı belirlendi. Örgüt içinde "Abi" olarak bilinen imamların toplantıya katılan kişilerden gelir düzeylerine göre para talep ettikleri ve düzenli olarak "himmet" alındığı kaydedildi.

PARA TRANSFERİ MERCEK ALTINDA
Son 1 yıl içinde yüzlerce kişinin katıldığı "himmet" toplantılarından her bir imamın yaklaşık 3 milyon TL topladığı belirlendi. 5 imamın topladıkları yaklaşık 15 milyon lirayı Bank Asya'daki hesapları üzerinden dikkat çekmeyecek meblağlarda İstanbul'da örgüt adına hizmet eden kuruluş, dernek, şirket ya da örgüt elemanları aracılığıyla FETÖ'ye aktardıkları belirtildi. MASAK'tan gelecek ayrıntılı raporla örgütün Ankara'dan İstanbul'a uzanan himmet transferinin tüm hatlarıyla ortaya çıkarılacağı ve buna göre yeni bir operasyon dalgasının başlatılacağı öğrenildi. ABD'ye kaçan 2 imamla ilgili de mahkemenin "yoklukta tutuklama" kararı vermesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.