DÜNYA Haber Girişi : 18 Ekim 2016 01:15

Hava saldırısı Umran'ı ağır yaraladı

Hava saldırısı Umran'ı ağır yaraladı
Suriye'deki iç savaşın simgesi haline gelen 5 yaşındaki Umran, Halep'teki hava saldırısında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
18 Ağustos'ta Suriye'nin Halep kentinde Esed ve Rusya'nın hava saldırılarında yaralanan ve ambulansta sessizce tedavi olmayı bekleyen 5 yaşındaki Halepli Ümran, önceki gece gerçekleşen Rus hava saldırısında ağır yaralandı. 18 Ağustos'taki saldırıda kanlar içerisindeki görüntüsü ve soğukkanlılığı ile tüm dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti. Halep'teki hava saldırısında yaralanan ve ambulansta sessiz bir şekilde bekleyen Umran'ın durumu Suriye'de yaşanan dramı gözler önüne sermişti. Umran bebeğin önceki gece Katerci'ye yapılan Rus hava saldırılarında yaralandığı ve durumunun ağır olduğu ifade edildi. Öte yandan Halep'teki sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere farklı bombalarla saldırdığını söyledi. Ensari, kentin muhaliflerin kontrolündeki doğu kesimlerine düzenlenen saldırılarda Katırci semtinde 25, Muyesir ve Şeyh Faris semtlerinde yedişer, Kerem Nezhe, Meşhed ve Şeyh Said semtlerinde ikişer, Sukkeri, Bab el Nasır, Kantane ve Haydariye semtlerinde ise birer sivilin yaşamını yitirdiğini aktardı. Bombardımanda 113 kişinin de yaralandığını belirten Ensari, sivil savunma ekiplerinin Katırci semtinde bombaların vurduğu bir binanın üst katındaki yaralılara ağır iş makineleriyle ulaştığını kaydetti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.