EĞİTİM Haber Girişi : 22 Ocak 2020 10:24

Görme engelli 51 yaşındaki Süheyla Köse üniversite diplomasını aldı

Görme engelli 51 yaşındaki Süheyla Köse üniversite diplomasını aldı
Artvin’de 51 yaşındaki Süheyla Köse görme engeline rağmen üniversite eğitimini tamamladı. Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Köse, diplomasını alarak hayalini gerçekleştirdi
ARTVİN (İHA) - Artvin’de 51 yaşındaki Süheyla Köse görme engeline rağmen üniversite eğitimini tamamladı. Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Köse, diplomasını alarak hayalini gerçekleştirdi.
Artvin’in Ardanuç ilçesinde yaşayan görme engelli 51 yaşındaki Süheyla Köse, geçtiğimiz yıl kaybettiği babasının kendisine okuduğu ders notlarıyla kazandığı Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden diplomasını alarak mezun oldu.
Yaşama sevincini hiç kaybetmeyen ve kendini eğitime adayan Köse, 36 yaşında braille alfabesiyle okuma yazma öğrenerek, orta ve lise eğitimlerini tamamladı. En büyük hayali olan üniversite sınavına girdi. İlk denemesinde barajı geçemeyen Köse, ikinci denemesinde ise 174 puan alarak Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü kazandı. Dört yıl başarıyla eğitimini tamamlayan Köse, köyde ev işlerini yaparken bilgisayara ortamında yada ailesi tarafından ders kitaplarını okumasıyla sınavlara hazırlandı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.