GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ocak 2023 11:00

Fuat Oktay'tan İsveç'te terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına tepki

Fuat Oktay'tan İsveç'te terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına tepki

 

 

 

Haberal25-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsveç’te PKK terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alınmasına ilişkin, “İsveç’in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsveç'te PKK terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Oktay, “İsveç'te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye'yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. İsveç'in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaşananlar, Türkiye'nin haklı endişelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinin bu tip hukuksuz gösterilere göz yumması beklenemez. İsveç makamlarının, kabul edilemez bu eylemleri gerçekleştiren terör grupları ve destekçileri hakkında yasal işlemleri derhal başlatmalarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.