GÜNDEM Haber Girişi : 21 Kasım 2015 13:12

Ev sahibi olmak isteyenler kredi almaktan korkuyor

Ev sahibi olmak isteyenler kredi almaktan korkuyor
Kiracı bulamamaktan veya var olan kiracının çıkmasından korkan kişiler, ev kredisi almaktan kaçınıyor.

Eskiden bireyin tek başına bir ev satın almasının hayal olduğunu belirten Hayrettin Alpak, artık uygun konut projeleriyle kira öder gibi ev sahibi olduklarını, çalışan veya küçük bir birikimi olanların krediyle satın aldıkları evi kiraya vererek ceplerinden para çıkmadan ev sahibi olduklarını söyledi.

KREDİYLE EV SAHİBİ OLMAKTAN KORKULUYOR

Kiracım çıkarsa korkusuyla bazı tüketicilerin krediyle ev sahibi olmaktan korktuklarını söyleyen Alpak, ev sahibi adaylarına şu önerilerde bulundu: "İnşaat sektörüne olan talep arttıkça konut fiyatları da düşer. Son dönemde bunun örneğini sıkça görüyoruz. Artık 139 bin liraya bir rezidans daire satın almak mümkün. Küçük peşinatlarla ve uygun ödeme seçenekleriyle satın aldığınız daireyi yatırım amaçlı kullanmak istiyorsanız kiraya verebilirsiniz. Evin kira bedeli neredeyse kredinin kira bedeliyle eşdeğer olacaktır. Kiracı bulamamaktan veya var olan kiracınızın çıkmasından korkuyorsanız, 3-4 aylık kira bedelini kenara ayırarak sıkıştığınız zamanlarda kullanabilirsiniz. Kredi bittiğinde isterseniz yeniden aynı şekilde kredi alabilir, eski evinizin kirasıyla yeni evinizin kredisini ödeyebilirsiniz. Böylelikle zorlanmadan zaman içinde birçok eve sahip olabilirsiniz. Hem siz hem de sevdiklerinizin geleceği için birikim yapmanın en kolay yolu, zarar etmeyeceğiniz gayrimenkullere yapılan yatırımdır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.