DÜNYA Haber Girişi : 09 Kasım 2015 11:44

Erzurum müftülüğünden çocuk saati projesi

Erzurum müftülüğünden çocuk saati projesi
Erzurum Müftlüğü tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa "Camilerde Çocuk Saati" projesi başlatıldı.
ERZURUM(HABERAL25)Çocukların camiye kazandırılmasını hedef alan proje ile haftanın belli bir gününde camilerde çocuk saati programları yapılacak.
Projenin başlatılması ve tanıtılması amacıyla Palandöken Müftülüğüne bağlı Selimiye camiinde ikindi namazı sonrası bir program düzenlendi.
Programda konuşan İl Müftü Vekili Celal Büyük, "İl Müftülüğü olarak sosyal ve kültürel projeler yapmaya devam ediyoruz. "Camilerde Çocuk Saati" projemiz bu maksatla geliştirtmiş bir projedir. Proje kapsamında öncelikle il merkezinde çeşitli pilot camiler belirledik. Bu camilerin çevresinde bulunan okullarla iş birliği yapmak suretiyle burada öğrenim gören çocuklarımızla hafta sonu camilerimizde öğlen namazında bir buluşma gerçekleştireceğiz. Namaz sonrası ikindi namazına kadar camilerimizin uygun mekânlarında çocuklarımıza yönelik projenin paydaş kurumları ile sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Ardından ikindi namazını kıldıktan sonra dağılacağız." dedi.
Proje ile çocuklara etkinliklerle cami sevgisinin kazandırılmasının hedeflendiğini söyleyen Büyük, "Erzurum Büyükşehir belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz bu projenin paydaşlarıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Onların hayata hazırlanmaları konusunda üzerimize büyük görevler düşmektedir." Diye konuştu.
Projenin ilerleyen zamanlarda Erzurum'un tüm ilçelerinde uygulanacağı belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.