KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Kasım 2023 08:44

Erzurum lezzet fuarında onur konuğu

Erzurum lezzet fuarında onur konuğu

Haberal25- Diyarbakır’da bu yıl 5’incisi düzenlenen, “Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı”nın bu yılki onur konuğu Erzurum oldu. Ülkenin dört bir yanından 168 firmanın katıldığı fuarda, yöresel lezzetler görücüye çıkarıldı.

 

Diyarbakır’da 14-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Erzurum’u temsilen Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile STK’lar yer aldı. Fuarda; 54 coğrafi işaret tescili ile Türkiye’de 3. sırada yer alan Erzurum’un yöresel lezzetlerinin yanı sıra Erzurum kültürüne ait ehram, kilim ve Oltu taşı ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

Ülkemizin farklı şehirlerinden farklı lezzetlerin Erzurum’un yöresel ürünleriyle birlikte tanıtıldığı 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının açılış töreninde sahne alan erkek ve kadın dadaş bar ekipleri, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Fuarda İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan curling parkuru ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Diyarbakır’da 5’incisi düzenlenen ve Erzurum’un onur konuğu olarak katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 19 Kasım akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.


 

Erzurum lezzet fuarında onur konuğu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.