ERZURUM Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 12:13

Erzurum kongresi'nin yıl dönümü

Erzurum kongresi'nin yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur ve kararlılık, bizlere aydınlık bir geleceğin yolunu açmıştır.
ERZURUM(HABERAL25)Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kurtuluş Savaşı'nda verilen eşsiz mücadele ve elde edilen şanlı zaferin ardından milletin azminin, kararlılığının, inancının ve her şeyin üstünde tuttuğu vatan sevgisinin eseri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin aydınlattığı yolda, Amasya'nın ardından Erzurum'da alınan kararla milletin müşterek bir ideal etrafında birleşmiş, kurtuluş mücadelesinin nihai hedefini ortaya koyduğunu dile getirdi.
"DÜNYAYA İLAN EDİLDİĞİ ULUSAL BİR KONGRE"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, bir ülkenin mukadderatının belirlenmesinde önemli kararların alındığı, vatanın bölünmez bir bütün olduğunun, manda ve himayenin kabul edilmeyeceğinin ve milli iradenin hakim kılınacağının tüm dünyaya ilan edildiği ulusal bir kongre olduğunun altını çizdi.
"BİZLERE AYDINLIK BİR GELECEĞİN YOLUNU AÇMIŞTIR"
Erzurum'da ortaya konan kararlılık, bağımsızlık mücadelesinin yol haritasını şekillendirdiğini, ilk kez bir hükümet kurma fikrinin ortaya çıktığını, milli egemenliğe kararlı ilerleyiş hususunda milli mutabakat niteliği taşıyan kararlar alındığını, zafere giden yolun ilk adımlarının atıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur ve kararlılık, bizlere aydınlık bir geleceğin yolunu açmıştır. Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.