GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mart 2016 09:16

Erdoğan sevgisine Twitter'dan sansür

Erdoğan sevgisine Twitter'dan sansür
Cumhurbaşkanı Erdoğan için açılan ve trend topic olan "#WeLoveErdogan" etiketini, her daim özgürlükten bahseden Twitter, listelerden kaldırdı. Adalet Bakanı Bozdağ, "Kim talimat verdi? Ülke mi, terör örgütü mü?" diye tepki gösterdi
Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında sosyal medya platformu Twitter üzerinden uluslararası alanda ses getirecek bir kampanya başlatıldı. "Erdoğan'ı Seviyoruz" anlamına gelen "#WeLoveErdogan" etiketiyle yapılan kampanya kısa sürede ses getirdi. Erdoğan'ın sevenleri tarafından paylaşılan fotoğraf, yazı ve videolarla yayılan kampanya, Twitter'da birinci sıraya yükseldi. Kampanyaya aralarında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da bulunduğu yaklaşık 100 bin kişi destek verdi. Kısa sürede 300 bini aşkın paylaşımın yapıldığı etiket, Twitter'ın skandal bir hamlesiyle listelerden kaldırıldı. 210 bin 881 tweet atılan ve 149 bin 305 RT alan # WeLoveErdogan etiketi TT Listesi 1. sırasından düşürüldü. Bununla yetinmeyen Twitter, Erdoğan'a hakaret içeren ve sadece 900 paylaşım yapılan bir etiketi ise trend topic listesine aldı. Twitter ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Susturamayacaksınız. #TwitterCensoredErdogan, #WeLoveErdogan" paylaşımıyla Twitter'ın uyguladığı sansüre karşı tepki gösterdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.