GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ekim 2016 01:07

Erdoğan ABD'yi uyardı!

Erdoğan ABD'yi uyardı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'le ilgili Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, "Orayı PYD ve YPG'den temizlemezseniz, sizinle ortak hareket edemeyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'ne katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye'de yaptığı operasyona değinen Erdoğan, "Şurada Suriye ile ilgili olarak yaşadıklarımız var ve bizler sürekli sabrettik. Sürekli bize Suriye tarafından roketler atıldı. Yüzlerce şehidimiz oldu. En sonunda 14 yaşında bir çocuk Arjantinli futbolcu Messi'nin formasını giyerek üzerine bomba bağlayıp bir kına törenine çocuğu gönderip orada patlatmak suretiyle 56 kardeşimiz şehit oldu. Bu insanları ziyaret ettiğimde o çocukların halini gördüğümde çocuk ayağının koptuğunun bile farkında değil. Şimdi bütün bu tabloyu gördüğünde milletin sorumluluğunu almış, dünyaya karşı milletinin temsili üstlenmiş bir insan olarak hala durabilir misiniz? Dedik ki artık durmayacağız, artık ılımlı muhaliflerle birlikte ÖSO ile birlikte biz Suriye'ye gireceğiz. Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 kilometre. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye'ye girmesi hak, bize gelince 'sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl gidersiniz' diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Eğer biz terör tehdidi altındaysak gideriz. Bunun hukukta tabirlerini siz daha iyi bilirsiniz. Ve girdik. Önce Cerablus'tan başladık, oradan çıkmış olan halk biz temizleyince geri dönmeye başladı. DEAŞ oradan gitti. Arkadan Rai'ye girdik, orası da boşaldı. Şimdi de bu gece itibariyle Dabık da DEAŞ'ten temizlendi. Türkiye'den oraya insan götürmüyoruz, oraların kendi insanı oralara yerleşiyor, farkımız bu" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.