GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2015 09:18

Erdoğan: Bu iş her yönüyle ele alınacak

Erdoğan: Bu iş her yönüyle ele alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörist saldırının her yönüyle ele alınacağını, avukat ve görevlilerin adalet saraylarına girişlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'ndeki terörist eylem için Romanya'nın başkenti Bükreş'te açıklamalarda bulundu. Operasyonun içeriden gelen silah seslerinin ardından gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, Kiraz'a başından 3, vücudundan 2 olmak üzere toplam 5 kurşun isabet ettiğini söyledi. İşte Erdoğan'ın yaptığı değerlendirmeler: 
AVUKAT CÜPPESİ İLE: Avukat cüppesiyle içeri girmek suretiyle Selim Kiraz savcımızın odasına girip kendisini rehin aldılar. Valilik, emniyet, sürekli irtibat halinde kendileri ile görüşmeler yapıp netice almaya çalıştılar. 

SİLAH SESİNDEN SONRA OPERASYON: İçerden silah sesleri duyulunca bunun üzerine güvenlik güçleri odaya giriyor. Bana Emniyet müdürümüzün verdiği 3 değil 2 teröristi öldürüyorlar. Savcımız başından 3, vücudundan da 2 kurşun alıyor. 
HAFİFE ALINIR YANI YOK: Sayın başbakan da durum değerlendirmesi yapıyor. Bu işi çok lokal her yönüyle ele almak suretiyle bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunlar ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor. Bu işin hafife alınır yanı yok. 
İBRETLİK VAKA: Bu üzerinde çok durulacak ibretlik bir vakadır. Polisimizi kutluyorum. Cansiperane şekilde gereğini yaptılar. 
'GÜN TERÖRE KARŞI BİR OLMA GÜNÜDÜR'
Başbakan Ahmet Davudoğlu, Savcı Kiraz'ın şehit edilmesine karşı omuz omuza verilmesi çağrısında bulundu. Davutoğlu, şunları söyledi: Biz devlet olarak bu saldırıyı Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Farklı yaklaşımlar, siyasi görüşler içinde olunabilir. Bu terör eylemi karşısında, bütün bu farklılıkların unutulup omuz omuza verme vaktidir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı Tweetler, gerçekten dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Gün teröre karşı bir olma, omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.