EĞİTİM Haber Girişi : 27 Ocak 2015 17:40

EĞİTİMDE ASLOLAN EN ÖNEMLİ UNSUR, ÖĞRETMENLERDİR

EĞİTİMDE ASLOLAN EN ÖNEMLİ UNSUR, ÖĞRETMENLERDİR
"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi kapsamında öğretmen ve idarecilerden oluşan 40 kişilik ilk grup bugün Erzurum'dan, Budapeşte'ye hareket etti.
EĞİTİMDE ASLOLAN EN ÖNEMLİ UNSUR, ÖĞRETMENLERDİR

"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi kapsamında öğretmen ve idarecilerden oluşan 40 kişilik ilk grup bugün Erzurum'dan, Budapeşte'ye hareket etti.  
Eğitimde aslolan en önemli unsurun, Öğretmenler olduğunu ifa eden Vali Altıparmak, "Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere sağlamalıyız. Onların kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmalıyız" diye konuştu.
Öğretmen ve idarecilerden oluşan ilk kafileyi uğurlama programına, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Uğurlama Programında Öğretmenlerle yakından ilgilenen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi kapsamında toplam iki yüze yakın öğretmen ve idarecinin gönderileceğini ifade ederek" imkânlar çerçevesinde, imkânlar oluştukça, şimdiye kadar yurt dışına gitme imkanı bulamamış öğretmenlerimizin tamamını yurt dışına göndermeyi düşünüyoruz. Giden arkadaşlarımız büyük bir tecrübe ile oradaki meslektaşlarıyla görüşerek, orada ki okulları, eğitim sitemini yakından tanıyarak geldiklerinde öğretmen arkadaşlarına, öğrencilerimize ciddi katkı sağlayacaklarını düşünüyorum" dedi.
Eğitim için asl olan en önemli unsurun öğretmenler olduğunu belirten Vali Altıparmak, "Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere bir katkı sağlamalıyız. Onların kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Onların moral ve motivasyonunun yüksek tutmalıyız. Bu projeyi öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri için hazırladık. Bu projemize katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Vali yardımcımız Haktan Gökçekuyu'ya, tüm sponsorlarımıza, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile başlatılan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi kapsamında yarıyıl tatili boyunca 27 Ocak 2015 - 8 Şubat 2015 tarihleri arasında yaklaşık iki yüz Öğretmen ve idareci Budapeşte ve Viyana'ya gidecek.
Erzurum'da bulunan tüm ilçelerden daha önce yurtdışına çıkmayan kıdem sırasına göre seçilen sınıf ve branş öğretmenleri ile idarecilerinin katılacağı Proje ile; Öğretmenlerimiz; Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görerek, iyi örneklerin ilimize aktarılması amaçlanıyor.
Özellikle, Galiçya Şehitliği, Estergon ve Visegrad Kalelerinde ki Osmanlı izlerinin görülmesi açısından, projenin 1. Aşaması Budapeşte'den başlayacak, daha sonra gene tarihimiz için önemli bir şehir olan Viyana'ya da son bulacak.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile başlatılan proje, öğretmenlerin kendi katkıları ve sponsor kurum/kuruluşlarca finanse edilmesi bakımından Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.